Tag kontrol over virksomhedens risici med scenarie­planlægning og -modellering

Intet er så sikkert som usikkerheden. Med scenarier kan du planlægge og evaluere effekten af eksterne risici for din virksomhed, dens mål og prognoser. Med scenarieplanlægning kan virksomhedsledelsen både planlægge og styre taktikker, så det bliver nemmere at håndtere diverse forandringer.

chess black background

Tydelige processer og retningslinjer for at forbedre arbejdsgangene er nøglefaktorer for en vellykket scenarieplanlægning og -modellering. Selvom selve planlægningen ikke kan være formålet med scenarieplanlægning, er det vigtigt at huske alle de fordele, den giver for risikostyring. For eksempel har energiselskaberne længe anvendt en miljøbaseret scenarieplanlægning til at forudsige behovet for opvarmning og køling. Grundet COVID-19 er scenarieplanlægning kommet stadig tættere på virksomhedsledelsens daglige arbejde.

Så snart retningslinjerne og en fælles tankegang er defineret, udvælges værktøjerne til scenarieplanlægning og modellering i overensstemmelse hermed.

data on paper

Scenarieplanlægning på den nemme måde

Med Clausion kan du skabe scenarier på forskellige måder: Scenarieversioner eller overordnede scenarier.

Ved scenarieversioner anvendes en afgrænset kontoplan som grundlag for planlægningen. Derudover modelleres resultatopgørelse, balance og finansiering efter et specifikt kontoniveau.

Overordnet scenarieplanlægning fokuserer på et nøgletal (f.eks. omsætning, EBIT), og målet er her at identificere alle risici relateret til dette – positive såvel som negative.  

Når risiciene er identificeret, opstilles der tiltag for at reducere de negative effekter af disse risici.

Clausions konsulenter har erfaring med hundredvis af planlægningsimplementeringer. I løbet af det seneste år har vi frem for alt hjulpet vores kunder med at implementere scenarieplanlægning.

Er du nysgerrig efter at vide mere om, hvordan Clausion kan hjælpe din virksomhed med scenarieplanlægning?